About

Welkom op Greekimpression!

Op deze blog vind je in de eerste plaats persoonlijke reisverhalen, maar laat ik je ook graag watertanden bij traditionele gerechten of lekkernijen. Verschijnt er een interessant boek dan vertel ik erover. Weet je niet goed welke activiteiten er mogelijk zijn of ben je op zoek naar een leuk adresje om te logeren? Ook hiervoor kan je ideeën opdoen! Laat jullie leiden door jullie zintuigen en ontdek op die manier het échte Griekenland.

Met mijn blog wil ik jullie graag een ander Griekenland laten zien. Ja, Griekenland heeft prachtige stranden, is overgoten met zon en heeft een enorme culturele rijkdom. En ja, die blauw-en-witte huisjes zijn werkelijk zo mooi als ze eruit zien op foto. Maar Griekenland is méér dan dat! Er zijn bergen en bossen die zich lenen tot allerlei sportactiviteiten zoals hiking, rafting en fietsen. Er zijn eilanden waar je prachtige wandeltochten kan doen, doorheen olijfgaarden of pijnboombossen, waar je nauwelijks iemand tegenkomt tenzij een plaatselijke dorpeling die kruiden of ‘chorta’, ‘wilde groente’ plukt of een kudde geiten die het landschap vullen met het geluid  van klingelende bellen en gemekker.

De laatste jaren is er ook steeds meer aandacht voor ecotoerisme. Guesthouses of boerderijen waar je kan logeren én deelnemen aan kookworkshops, het oogsten van groenten of zelf feta kaas leert maken. Met aandacht voor natuurlijke producten recht uit de grond en met de bedoeling vergeten recepten uit de traditionele keuken van grootmoeder’s tijd terug nieuw leven in te blazen. Dit zijn geweldige manieren om hét andere Griekenland te leren kennen! Niet alleen de cultuur, maar ook de mensen zelf. Voor Grieken is ‘filoxenia’, ‘gastvrijheid’ heel belangrijk. Voor je het weet, heb je zo Griekse vrienden gemaakt!

Ikzelf reis reeds meer dan 20 jaar naar Griekenland. Mijn liefde voor dit land ontstond zelfs nog voor ik er één voet had gezet, toen we in het lagere klasje leerden over de Griekse Oudheid en mijn ouders ons meenamen naar het plaatselijke Griekse restaurant. Op een zekere dag, hield een meisje uit mijn klas een spreekbeurt over de Samaria kloof in Kreta. Toen ik thuis kwam, was mijn eerste vraag dan ook: ‘Gaan we op reis naar Kreta?’ Het werd die zomer niet Kreta, maar het mooie eiland Kos waar de boom van Hippocrates staat. Ik ben toen niet genezen van mijn voorliefde, maar juist keihard verliefd geworden op dit prachtige land!

Vandaar dus wil ik mijn passie voor Griekenland met jullie delen. In de hoop dat jullie straks even mooie reiservaringen hebben als ikzelf!

‘Kalos orisate’ of van harte welkom!

Laurence