Hiking met Georgia in Zagoria

georgia-kanellopoulou-geozagoriWie aan Griekenland denkt, denkt vaak in de eerste plaats aan de eilanden met hun blauwwitte huisjes, of aan de grootsteden zoals Athene of Thessaloniki, maar het land heeft een zeer gevarieerd landschap en beschikt over verschillende natuurparken. Dat Griekenland zich ook uitstekend leent voor geotoerisme is jammer genoeg minder bekend.

Vandaar dat Georgia Kanellopoulou, die zich als gids gevestigd heeft in de Zagoria streek in Griekenland, met haar website http://geozagori.gr/ graag haar kennis over de natuur en het landschap wil delen met elke natuurliefhebber.

Haar liefde voor de natuur ontstond tijdens haar studies Environmental and Mineral Resources Engineering aan de Technische Universiteit in Kreta. Na een bezoek aan Zagori werd ze verliefd op het landschap en besloot ze dat het  voor haar onmogelijk was om haar leven door te brengen in een stad.

Ze organiseert trekkings in het natuurpark Vikos-Aoos waaronder een 2-daagse tocht naar het Drakenmeer, een tocht door de Vikos canyon, een wandeling langs enkele oude dorpjes met de typische stenen bruggen en nog andere trektochten. Voor wie meer wil weten, kan steeds contact met haar opnemen via haar website.