Smaken van de Griekse Zagori

Cover-Smaken-vd-Zagori-V-lrHoog in het Pindosgebergte, liggen enkele dorpen verscholen die de Zagoria dorpen genoemd worden. De natuur is er nog ongerept, in dit gebied leven nog beren en wolven. In één van deze dorpen, baten Rita Berends en haar man Yiannis Kirligitsis hotel Porfyron uit. Gebaseerd op de vele gerechten die ze hun gasten voorschotelen, bereid met de verse producten uit de omringende natuur, kwam een prachtig vormgegeven kookboek tot stand: ‘Smaken van de Zagori’.

Wat ik zo fijn vind aan dit kookboek, is dat het geen opsomming is van louter recepten. Rita neemt je mee op reis door haar Zagori, je wordt meegezogen in het verhaal. Haar passie die ze heeft voor de natuur, komt heel duidelijk naar voor. Ze vertelt niet alleen over de kruiden, de paddenstoelen, de aardbeitjes, de vlierbessen die er te vinden zijn, maar nu en dan serveert ze ook enkele praktische tips en weetjes.

Het boek is ingedeeld volgens de seizoenen en verder komt elke maand aan bod. Wat leuk is, is dat ze de maanden ook op z’n Grieks karakteriseert. Zo heeft elke maand een typische bijnaam, bv. juni wordt in het Grieks ook ‘kerasaris’ genoemd omdat dan de kersen rijp zijn. Nog een verrassende ontdekking, is het gebruik van dieren symbooltjes om aan te geven welk recept in welk seizoen het best gegeten kan worden. Zo helpen de schildpad, de gier, de beer en de wilde geit je op weg. De gerechten worden eenvoudig uitgelegd waardoor je geen drempelvrees krijgt om eraan te beginnen. Prachtige foto’s illustreren het geheel. Voor wie van Griekenland houdt, maar evengoed voor wie van een pure, eerlijke keuken houdt, is dit kookboek een echte aanrader!

Het boek kan besteld worden bij Annette Van Ruitenburg, culinair publicist.

http://www.annettevanruitenburg.nl/product/smaken-van-de-griekse-zagori/

Tales from a VW Camper

Plans, vans and Paleochora

Greekimpression

Sharing impressions, creating experiences

Vivre Athènes

Sharing impressions, creating experiences

Family Experiences

Sharing impressions, creating experiences

Life In The Donkey Lane

Embracing the uncertain, trusting the journey

homeingreece

enjoying life in Greece, economic crisis and all!

Katerina's Kouzina

Sharing impressions, creating experiences

skopelosnews

a blog about life on Skopelos

Reilen en zeilen in Griekenland

Sharing impressions, creating experiences

Geertje in Griekenland

schrijfsels vanuit de havenstad Piraeus

Ander Griekenland

Just another WordPress.com site

%d bloggers liken dit: